Международни комуникации, отзвук и тенденции в туризма: реализирани са 6 международни

...
Международни комуникации, отзвук и тенденции в туризма: реализирани са 6 международни
Коментари Харесай

Пет години Пловдив Европейска столица на културата 2019

Международни връзки, отзвук и трендове в туризма:
осъществени са 6 интернационалните рекламни акции и 4 сполучливи журналистически тура с над 526 интернационалните медии   500 изявления единствено от началото на 2019 15 репортажни кино лентата и над 350 изявленията реализиран е резистентен растеж в туризма след спечелването на титлата  достигнахме над милиард и половина публика в целия свят Девет месеца след началото на 2019 екипа на фондацията демонстрира данни какво донесе купата на Пловдив досега. Важна задача за екипа на фондацията в годините на подготовката бе да се сложи градът на културната и туристическата карта на Европа. Успешно се осъществиха 6 интернационалните акции във Англия, Италия, Германия, Литва, Белгия, Франция и Испания и други Заедно с Министерство на туризма разпространяваме културното завещание и събитията в града на международни конгреси, като World Travel Market в Лондон,  Берлин, Москва и други

От 2017 година са осъществени 4 сполучливи журналистически тура с над 526 интернационалните медии , като единствено от началото на 2019 са генерирани над 500 изявления . Произведени са  и 15 репортажни кино лентата, над 350 изявленията , като те доближават до повече от милиард и половина публика в целия свят. 
За пръв път Пловдив попадна по едно и също време и се задържа в най-гледаното време на редица влиятелни интернационалните медии, като Euro News , BBC  World , The Guardian, The Daily Telegraph , Rai TV, Corriere della Sera , Financial Times, Radio Television Suisse, Kleine Zeitung и мн други New York Times го разгласи за една от топ дестинациите на годината, а The Independent му отреди отговорността да е едно от най-предпочитаните места за живеене в България. Пловдив е освен град с богато културно завещание, само че и актуален, и както отбелязва новозеландският Stuff “Най-добре защитаваната загадка на Европа ”. Успяхме да предизвикваме интереса и на медийните колоси от Азия - Xinhua, ТAСС, Baijiahao Baidu и др. 

Тенденции за резистентен растеж на туризма в Пловдив от спечелването на купата до  края на 2018 година сочи Национален статистически институт. Повишаване на приходите от нощувки са 34 %, а тези от чужденци  са се нараснали с 44 %. Важно е да се регистрира, че съгласно промеждутъчен мониторинг, този растеж обгръща едвам 30% от посетителите на събитията от програмата. Останалите употребяват интернет платформи за настаняване в жилища и къщи, а на този стадий не попадат в формалната статистика. Отчетените нощувки за 2018 са 1 069 414. Бизнесът реагира на търсенето, инвестирайки в над  40 нови места за настаняване от 2014 година

Двете кино продукции с основен воин Пловдив - Европейска столица на културата, ще се излъчват и след годината на купата на интернационално равнище. Документалната поредност, резултат от сполучливото ни съдействие с National Geographic към този момент събира милиони фенове в страните от цяла Източна и Централна Европа. Филмът “Завръщане ”   стартира своя път с премиера на 15-ти октомври в Пловдив и продължава с планувани дати за министър председатели в Италия и Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР